Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Vervanger Workflow

Een gebruiker die workflow acties krijgt toegewezen kan zelf een vervanger aanwijzen om zijn workflow acties af te handelen, bijvoorbeeld tijdens vakanties of vrije dagen.

De gebruiker kan dit instellen via functie 1409 Instellen vervanger voor WFL.

Gebruikerscode vervanger

Er kan een gebruiker worden gekozen uit de lijst met gebruikers die ook workflow acties toegewezen kunnen krijgen.

Periode vervanging

Druk vervolgens op de knop Nieuw om een periode te kunnen aangeven dat de vervanging geldig is.

Huidige workflows overzetten

Op het scherm kan een vinkje worden gezet achter Huidige workflows overzetten om de bestaande, nog niet afgeronde, workflow acties over te zetten naar de vervanger.

Periode afgelopen

Indien de vervangsperiode is afgelopen (de opgegeven einddatum is verstreken) zullen nieuwe workflow acties automatisch weer aan de oorspronkelijke gebruiker worden toegekend. Wel is het zo dat de vervanger alle aan hem of haar toegekende workflow acties zelf moet afronden.


Bedrijfsbeheerder

Ook de bedrijfsbeheerder kan eventueel een vervanger aanwijzen voor een bepaalde gebruiker die workflow acties krijgt toegewezen. Dit kan nodig zijn bijvoorbeeld bij ziekte van een gebruiker.

Zie deze pagina om te zien hoe de bedrijfsbeheerder dit kan doen.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland