Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Terugboeken individuele afschrijving

Indien blijkt dat een post is afgeschreven over een periode waarvoor dat eigenlijk nog niet moest, bijvoorbeeld omdat een post in die periode is verkocht, kan de afschrijving voor de post alsnog worden teruggeboekt.

Allereerst dient een post te worden geselecteerd. Nadat dan op de knop Verwerken wordt gedrukt zal de afschrijving tot aan het begin van het boekjaar worden teruggeboekt.
Later zou dan de verkoopdatum kunnen worden ingevoerd en kan alsnog de afschrijving over de periode tot de verkoopdatum kunnen worden berekend middels de reguliere functie.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeori├źnteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland