Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Resultatenrekening

Met deze functie kan een Resultatenrekening worden afgedrukt. Op dit overzicht worden de financiële resultaten van het bedrijf getoond, gesplitst in Omzet, Inkopen en Kosten.
Het overzicht kan eventueel worden uitgesplitst naar kostenplaatsen.

Aanvragen overzicht Resultatenrekening

Afdeling

Voor die bedrijven die met Afdelingen werken kan een keuze worden gemaakt van welke afdeling de resultatenrekening moet worden afgedrukt. Standaard staan Alle afdelingen geselecteerd.

Boekjaar

Hiermee wordt het boekjaar geselecteerd waarover het rapport wordt gemaakt.

Aantal maanden/periode

Er zijn 2 mogelijkheden: 3 of 4 maanden per periode. Het meest gebruikt is 3 maanden per periode (kwartaal), maar het is ook mogelijk om te kiezen tussen 4 maanden per periode.

Ook Balans afdrukken

Als deze rubriek wordt aangevinkt zullen ook de Balansrekenening op het rapport worden afgedrukt.

Uitsplitsen kostenplaatsen

Door deze rubriek aan te vinken bereikt men dat bij rekeningen met kostenplaatsen uitgesplitst per kostenplaats wordt afgedrukt.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland