Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Configuratie WorkFlow door de bedrijfsbeheerder

Om op een goede manier met Work Flows in KOMAS om te gaan moet vooraf goed worden bepaald wie wanneer welke workflows krijgt toebedeeld.

Wanneer een strategie is bepaald kan door de bedrijfsbeheerder de configuratie worden ingebracht via functie 4154 Gebruikers voor Workflow.

Er zijn verschillende manieren waarop de configuratie kan worden vastgelegd, die alle door elkaar kunnen worden gebruikt.

Vanuit relatie gezien

Men zou per relatie (crediteur) kunnen aangeven wie een workflow actie zou moeten krijgen wanneer een inkoopfactuur wordt ingebracht van die crediteur. Gebruik in dat geval het tabblad Relatie.

Vanuit gebruiker gezien

Ook is het mogelijk om uit te gaan van een gebruiker en dan aan te geven voor welke relaties hij of zij een workflowactie krijgt.
Dit kan via het tabblad Gebruiker.

Op basis van grootboekrekening

Op het tabblad Rekening is het mogelijk om op basis van grootboekrekening iemand een workflowactie toe te kennen. Wanneer er bij het boeken van een inkoopfactuur op een bepaalde grootboekrekening wordt geboekt zal er een workflowactie voor de aangegeven medewerker worden toegekend.

Vangnet

Ok is er nog een tabblad Vangnet. Mochten er bij het inbrengen van een factuur geen workflowacties aan medewerkers zijn toegekend dan zou eventueel het vangnet kunnen helpen. Als daar een of meer gebruikers staan gemeld zullen zij een workflowactie krijgen voor de factuur.

Vervolg configuratie WorkFlow

Er is nog meer te configureren voor de WorkFlow's. Lees dat op de volgende pagina.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland