Nieuwsbrieven

Van iedere nieuwe versie wordt een nieuwsbrief uitgegeven met een beschrijving van de wijzigingen in de programmatuur. Hieronder kunnen de laatste nieuwsbrieven worden opgevraagd.

Handleiding online

De handleiding van KOMAS/Windows is vanaf juli 2007 via deze site te raadplegen.

Samenwerking

Sinds 1991 werkt Nicogram nauw samen met Simar Automatisering BV te Amsterdam. Bij hun producten KIMS en SIMS wordt KOMAS geleverd als boekhoudprogramma. Klik hier voor meer informatie over deze samenwerking.

GUI 2020

Met ingang van versie 8.5 van KOMAS wordt, in samenwerking met Simar Automatisering, een begin gemaakt met de overgang naar een modernere versie van de gebruikersinterface (GUI). In KOMAS wordt dit GUI2020 genoemd.

Deze vernieuwing is nodig omdat de GUI waarin KOMAS nu is ontwikkeld op termijn wellicht niet meer door Microsoft wordt ondersteund.

In principe worden de bestaande functies identiek overgezet naar de nieuwe GUI, waarbij in sommige gevallen enkele extra functionaliteiten worden toegevoegd.

In de beginfase wordt er voor gekozen om beide GUI's naast elkaar te kunnen gebruiken. Alleen nieuwe functies worden alleen in de nieuwe GUI ontwikkeld.

De systeembeheerder heeft de mogelijkheid om op 4137 Systeeminstellingen een vinkje te zetten om standaard functies op te starten in GUI 2020 als deze functie al is omgezet.

Een gebruiker kan echter ook zelf kiezen of er gebruik wordt gemaakt van de traditionele GUI of GUI2020. Op het scherm Bedrijfselectie staat rechtsonder een knop GUI 2020 waarmee kan worden geswitched tussen de traditionele en nieuwe GUI.

Saldibalans op scherm

Een geheel nieuwe functie is 3110 Saldibalans op scherm, waarmee de actuele saldibalans op het scherm kan worden getoond en waarbij per grootboekrekening kan worden ingezoomd op de mutaties die op de rekening hebben plaatsgevonden.

Bekijk de volledige beschrijving van deze nieuwe functie.

Periodevergelijking op scherm

Ook nieuw is de functie 3111 Periodevergelijking, waarmee op het scherm een financiële vergelijking kan worden getoond per grootboekrekening per periode (maand). De gebruiker kan zelf instellen welke periodes moeten worden getoond.
Per grootboekrekening kan periode kan worden ingezoomd op de mutaties die op de grootboekrekening hebben plaatsgevonden.

Bekijk de volledige beschrijving van deze nieuwe functie.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Nicogram hanteert het volgende Privacybeleid.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542 (Tijdens kantoortijden)
 • Email:
  info@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland