Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Doorgeven status facturen aan eVerbinding

Als er inkoopfacturen via eVerbinding binnenkomen en de facturen worden via de KOMAS functie 1503 Betaalvoorrstel betaald, dan is het mogelijk om de status van de factuur via eVerbinding door te geven.

De status van de factuur wordt dan niel alleen zichtbaar op het eigen platform van het bedrijf bij eVerbinding, maar wordt indien mogelijk ook doorgegeven aan de verzender van de factuur.

Dit is bijvoorbeeld het geval indien de verzender van de factuur ook is aangesloten bij eVerbinding.

Instellen achtergrond taak voor doorgeven status

Om deze statussen door te geven kan de systeembeheerder een achtergrond taak instellen om deze statusupdates op gezette tijden aan eVerbinding te versturen.

In bovenstaand voorbeeld worden statusupdates op dinsdag en donderdag verstuurd om 19:00.

Zie voor meer details met betrekking tot het instellen van achtergrondtaken Instellen-achtergrondtaken.html.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland