Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Consolideren

In KOMAS kan een apart bedrijf worden aangemaakt waarin de balansen van meerdere bedrijven kunnen worden geconsolideerd. Er kan dan een geconsolideerde balans worden afgedrukt en ook de exportfuncties kunnen bij dit geconsolideerde bedrijf worden uitgevoerd.

Apart bedrijf

Om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheid om te consolideren dient er allereerst een nieuw bedrijf te worden aangemaakt.

Apart bedrijf aanmaken om te consolideren

Om aan te geven dat het om een speciaal bedrijf gaat dient op de plaats van de rubriek telefoon de tekst Consolideren te worden ingevoerd.

Consolideren van bedrijven

Met de functie 4116 Consolideren kan de bedrijfsbeheerder de saldibestanden van verschillende bedrijfsnummers tijdelijk samenvoegen in een apart bedrijfsnummer om van deze bestanden een geconsolideerde saldibalans te vervaardigen.

Consolideren in KOMAS

Op dit scherm kunnen meerdere bedrijven worden aangevinkt waarvan de saldibestanden in het Consolideren bedrijf moeten worden samengeteld.

Indien op de knop Verwerken wordt gedrukt wordt de consolidatie daadwerkelijk uitgevoerd. De resultaten van een vorige consolidatie worden dan verwijderd en de balansen van de aangevinkte bedrijven worden bij elkaar geteld.

Om goed gebruik te kunnen maken van deze functionaliteit is het aan te bevelen dat alle te consolideren bedrijven gebruik maken van een zelfde rekeningschema.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeori├źnteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland