Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Bedrijfsbeheerder

De bedrijfsbeheerder van KOMAS bepaalt ondermeer welke gebruikers toegang krijgen tot bepaalde functies van het door hem of haar beheerde bedrijf. Dit doet de bedrijfsbeheerder door functiegroepen aan te maken en gebruikers te plaatsen in bepaalde functiegroepen. Er kunnen meerdere bedrijfsbeheerders per bedrijf worden toegekend in KOMAS.

Bedrijfsbeheerders in KOMAS

Toekennen bedrijfsbeheerders

Het toekennen van bedrijfsbeheerders dient te gebeuren door de systeembeheerder van KOMAS. Per bedrijf dient een bedrijfsbeheerder te worden aangesteld. Eén gebruiker kan bedrijfsbeheerder van meerdere bedrijven zijn.

Als een bedrijfs is gekozen waarvoor men een bedrijfsbeheerder wil aanstellen zal een lijst worden getoond met alle gebruikers in het systeem. Na op de knop Wijzigen te hebben gedrukt kunnen gebruikers worden aangevinkt die men de functie van bedrijfsbeheerder wil geven.

Druk op de knop Opslaan om de gegevens op te slaan.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland