Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Tekstblokken

In KOMAS kunnen tekstblokken worden gedefinieerd. Deze tekstblokken kunnen worden gebruikt bij het versturen van emails uit KOMAS. Indien een email uit KOMAS wordt verstuurd kan een op deze manier vastgelegd stuk tekst worden gekozen als begeleiding van de email.

Tekstblokken in KOMAS

Volgnummer

Ieder tekstblok krijgt een volgnummer waarmee het wordt vastgelegd in de database. Klik op Nieuw om een nieuw volgnummer aan te laten maken.

Afkorting

Hier kan een korte omschrijving van het tekstblok worden opgegeven. Deze regel dient de essentie van het tekstblok aan te geven, want dit wordt gebruikt bij het opbouwen van een zoeklijst met tekstblokken.

Tekst

Hier kan de volledige tekst van het tekstblok worden opgegeven. Deze tekst wordt in zijn geheel opgenomen in de email indien voor dit tekstblok wordt gekozen.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeori├źnteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland