Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Accorderen Inkoopfacturen

In KOMAS is het mogelijk om inkoopfacturen een indicatie te geven, dat ze nog niet mogen worden verwerkt. Met deze functie is het dan mogelijk om de indicatie van de factuur te wijzigen, zodat de factuur wel verwerkt kan worden.

Accorderen inkoopfacturen in KOMAS

Indien het programma wordt gestart zal er een overzicht worden getoond van alle nog niet verwerkte inkoopfacturen. Een vinkje onder de rubriek Sel geeft aan, dat de inkoopfactuur verwerkt zou mogen worden.

Door een vinkje in de rubriek Sel aan dan wel uit te zetten kan een factuur op wel respectievelijk niet te verwerken worden gezet.

Door op de knop Verwerken te drukken worden de wijzigingen opgeslagen. Let op, dat de facturen nog niet daadwerkelijk worden verwerkt, dit moet gebeuren met functie 1403 Verwerken boekingen.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeori├źnteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland