Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Beheren dagboeken

Het boeken van financiële mutaties in KOMAS gebeurt in dagboeken. Een dagboek wordt daarbij gekoppeld aan een grootboekrekening.

Dagboeken

Beheren dagboeken

Dagboekcode

Een dagboekcode kan door de gebruiker zelf worden bedacht.

Om een nieuw dagboek aan te maken kan een code worden ingevoerd. Klik vervolgens op de knop Nieuw om de overige gegevens te kunnen invullen.

Grootboekrekening

Selecteer de grootboekrekening die aan dit dagboek moet worden gekoppeld.

Dagboek KIMS

Bedrijven die ook gebruik maken van KIMS (met de 'nieuwe' koppeling met KOMAS) krijgen ook een rubriek op het scherm waarmee ze kunnen aangeven of het een dagboek van KIMS betreft.

Boekingen die via KIMS binnenkomen op een dagboek van KIMS mag men niet in KOMAS laten vervallen. Door deze rubriek aan te vinken zal het niet mogelijk zijn om dergelijke boekingen te laten vervallen.

Gebruikers

In de lijst met gebruikers kan worden aangevinkt welke gebruikers toegang hebben tot het dagboek om er boekingen op te kunnen invoeren.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeori├źnteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland