Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Gebeurtenissenlogboek

KOMAS beschikt over een gebeurtenissenlogboek, waarin bepaalde waarschuwingen en geconstateerde problemen worden vastgelegd. Ook wordt hierin vastgehouden wanneer nieuwe versies van de KOMAS programmatuur zijn ingevoerd.

De gegevens in het gebeurtenissenlogboek worden 3 jaar bewaard en daarna automatisch verwijderd.

Het scherm van het gebeurtenissenlogboek

Soort

Met deze rubriek kan gekozen worden welk soort gebeurtenissen men uit het logboek wil zien.

Soorten gebeurtenissen

Informatie Hier worden gegevens vermeld van belangrijke gebeurtenissen in KOMAS, zoals het laden van een nieuwe versie van de programmatuur.
Waarschuwing Onder deze rubriek worden gebeurtenissen vermeld die onjuist waren, maar die de programmatuur zelf kon herstellen zonder dat de administratie hiervan te lijden had.
Probleem Een gebeurtenis wordt in deze rubriek gemeld indien er zich een probleem voordoet waarbij er actie moet worden ondernomen door de Servicedesk om het probleem te verhelpen. Naast een melding in het gebeurtenissenlogboek zal een dergelijk probleem ook op een andere manier aan de gebruiker worden gemeld.
Alle soorten In dit geval worden alle soorten door elkaar getoond.

Bedrijf

Er kan worden gekozen om alleen de meldingen van een bepaald bedrijf te zien, of men kan kiezen voor meldingen van alle bedrijven.

Tonen

Met deze knop kunnen de meldingen volgens bovenstaande selectie worden getoond. De meest recente melding wordt altijd bovenaan getoond.

Printen

Met deze knop kan de getoonde selectie worden afgedrukt.

Adruk gebeurtenissenlogboek

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeori├źnteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland