Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Aanmaken XML bestand ICL

Nadat een definitieve BTW angifte is gemaakt in KOMAS kan er een XML bestand voor de ICL (Intracommunautaire Leveringen) worden aangemaakt. Dit bestand kan dan middels een BAPI programma (bijvoorbeeld LoonSom BAPI) naar de Belastingdienst worden verstuurd om de elektronische aangifte te doen.

Aanmaken XML bestand ICL

Bestand naar

Geef hier een map op waarnaar het bestand kan worden geschreven. Dit zou de map moeten zijn waar LoonSom Bapi zijn bestanden verwacht.
Let op, dat de bestandsnaam moet worden opgegeven gezien vanuit de Caché server.

Naam van aangemaakt bestand

Het aangemaakte bestand krijgt een volgens bepaalde regels vastgestelde bestandsnaam, waarvan ondermeer de periode van aangifte deel uitmaakt.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland