Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Nog meer te configureren

De bedrijfsbeheerder heeft nog meer functies tot zijn beschikking voor wat betreft workflows.

Instellen vervanger

Hoewel een gebruiker zelf een vervanger kan instellen voor de afhandeling van zijn workflows, bijvoorbeeld tijdens de vakantie, kan de bedrijfsbeheerder dat ook doen als de gebruiker het is vergeten, of bij plotselinge ziekte bijvoorbeeld.

Instellen vervanger voor workflow

Met de functie 4167 Vervanger Workflow kan een vervanger voor een bepaalde gebruiker worden aangesteld gedurende een bepaalde periode. Ook is het mogelijk om bestaande workflow van de te vervangen gebruiker over te zetten naar de nieuwe gebruiker.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland