Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Versturen verkoopfacturen via eVerbinding

Als er met KOMAS/Factuur wordt gewerkt om verkoopfacturen aan te maken wordt er standaard een PDF van de factuur aangemaakt.

Het is echter ook mogelijk om per relatie (debiteur) vast te leggen dat er ook een UBL voor de factuur moeten worden aangemaakt. Het is dan ook mogelijk om bij de relatie aan te geven dat de factuur via eVerbinding moet worden verstuurd.

Instellingen t.b.v. eVerbinding

Op het tabblad Factuur gegevens van 0200 Relaties kunnen deze instellingen worden gedaan.

Versturen elektronische facturen

Na het aanmaken van een factuur waarvoor is ingesteld dat deze elektronisch moet worden verstuurd wordt deze opgenomen in de lijst met te versturen facturen.

Versturen elektronische facturen

Door op de knop Mailen te klikken worden de geselecteerde facturen verstuurd. KOMAS zorgt ervoor dat de factuur via het juiste kanaal wordt verstuurd.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland