Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Automatisch ophalen

KOMAS kent de mogelijkheid om een aantal achtergrondtaken te definiëren, zodat zaken zonder tussenkomst van de gebruiker worden uitgevoerd. In sommige gevallen is het handig om bepaalde taken bijvoorbeeld 's nachts uit te voeren als er geen gebruikers met KOMAS bezig zijn.

Eén van de taken die 's nachts kunnen gebeuren is het ophalen van facturen uit de postbus bij eVerbinding. De gebruikers kunnen dan de volgende ochtend direct beginnen met het verwerken van de inkoopfacturen.

Eén van de achtergrondtaken die door de systeembeheerder kan worden ingesteld is het actualiseren van eVerbinding:

Instellen achtergrondtaak in KOMAS

Als het ophalen voor kantoortijd gebeurt staan de UBL facturen gereed in KOMAS voor de gebruikers in 1204 Inkoopfacturen eVerbinding.

Zie voor meer details met betrekking tot het instellen van achtergrondtaken Instellen-achtergrondtaken.html.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland