Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

Proforma Boekingsverslag

Ter controle kan voorafgaand aan het verwerken van de boekingen via Financiële Programma's ==> 1404 Proforma Boekingsverslag een overzicht worden afgedrukt van de nog niet verwerkte boekingen. De boekingen worden nog niet verwerkt en er kunnen later nog aanpassingen gemaakt worden.

Selectie rekeningen

Selecteer de rekeningen waarvan een proforma boekingsverslag moet worden afgedrukt en klik op Printen om de overzichten af te drukken.

Overzicht

Op dit overzicht wordt een beginsaldo afgedrukt en een theroretisch eindsaldo voor controle doeleinden.

Inkoopfacturen met KIMS inkoopkoppeling

Indien er bij de af te drukken rekeningen inkoopfacturen zitten met een KIMS koppeling, dan wordt een speciaal overzicht afgedrukt waarop eventuele overschrijdingen van inkoopmarges worden vermeld.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeori├źnteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland