Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Factuur is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Mailen facturen en offertes

Indien een klant heeft aangegeven een factuur via mail te willen ontvangen zal er tijdens het factuurproces een mailopdracht worden aangemaakt. De opdracht kan met deze functie worden uitgevoerd.

Het is ook mogelijk om een factuur via het platform van eVerbinding te versturen. In dat geval dient de factuur in UBL formaat te zijn aangemaakt.
Bij de relatie dient dan op het tabblad Factuurgegevens te zijn aangegeven dat de klant de factuur via eVerbinding wil ontvangen.

Met deze functie kunnen zowel offertes, PDF facturen als UBL facturen worden verstuurd.

Facturen in PDF en/of UBL mailen

Offertes/Facturen selecteren

De te verzenden offertes en/of facturen kunnen eventueel apart geselecteerd worden, maar het is ook mogelijk alle offertes en factureren in één keer te selecteren door op de knop J te klikken achter Alles van de selectietabel zetten op.

Mailen

Indien op de knop Mailen wordt geklikt zullen de geselecteerde offertes en/of facturen worden verstuurd. De facturen waar in de kolom Via eVerbinding staat worden naar het platform van eVerbinding verstuurd.

In de tekst van de mail zal de inhoud van een via de functie 4510 Tekstblokken email aangemaakte tekst worden geplaatst. De PDF of UBL factuur zal als bijlage van de mail worden verstuurd.

Afhankelijk van de factuur zal de inhoud van een apart tekstblok worden meegestuurd:

 • Tekstblok 100 indien alleen een PDF wordt verstuurd
 • Tekstblok 101 indien een PDF en een UBL samen worden verstuurd
 • Tekstblok 102 indien een UBL met een ingesloten PDF wordt verstuurd

Verwijderen

Indien er toch geen factuur gemaild moet worden kan de opdracht worden geselecteerd en kan op de knop Verwijderen worden geklikt.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  cloudkey@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland