Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Factuur is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Systeemrekeningen

Om met KOMAS/Factuur te kunnen werken dienen er vooraf een aantal systeemrekeningen te worden ingevuld. Deze rekeningen worden gebruikt door diverse functies die boekingen aanmaken.

Systeemrekeningen zijn grootboekrekeningen. In veel gevallen dient een Verlies & Winst rekening te worden opgegeven, in sommige gevallen een Balansrekening. Het programma zal controleren of een juiste type wordt ingevuld.

Systeemrekening van KOMAS/factuur

Kredietbeperking

Op deze systeemrekening wordt geboekt indien bij de order is opgegeven dat er kredietbeperking op de factuur moet worden berekend.

Contant korting

Op deze systeemrekening wordt geboekt indien bij de order is opgegeven dat er korting voor contante betaling wordt gegeven.

Administratiekosten

Op deze systeemrekening wordt geboekt indien bij de order is opgegeven dat er administratiekosten worden berekend.

Overige rubrieken

De overige rubrieken op dit scherm worden alleen gebruikt indien met KOMAS/Voorraad wordt gewerkt. Desondanks dienen deze velden ook in KOMAS/Factuur te worden gevuld met een V&W dan wel een Balans rekening om het scherm op te kunnen slaan.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriƫnteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  cloudkey@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland