Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Factuur is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bespreekt een aantal samenhangende onderwerpen.

Abonnementen in KOMAS

Met behulp van KOMAS/Factuur kan een abonnementenadministratie worden gevoerd. Periodiek kunnen facturen naar aanleiding van het verlengen van abonnementen worden verstuurd.

Werkwijze

Bij het afsluiten van een nieuwe abonnement dienen allereerst de gegevens van de klant te worden vastgelegd in het relatiebestand van KOMAS.

Om een abonnement te kunnen invoeren dient er ook een artikel in het artikelenbestand van KOMAS te zijn vastgelegd en dient er een tekstblok te zijn vastgelegd. De tekst uit dit tekstblok zal worden afgedrukt op de factuur die wordt gemaakt naar aanleiding van dit abonnenment. Direct na dit tekstblok zal op de factuur de periode worden vermeld waarover wordt gefactureerd.

Vervolgens kunnen de specificaties van het abonnement worden vastgelegd met de functie Muteren Abonnementen.

Abonnementafspraken kunnen heel flexibel worden vastgelegd in KOMAS. Er zijn vele mogelijkheden voor het gebruik van abonnementperiodes:

Diverse abonnementperiodes

Abonnementen kunnen vooraf of achteraf worden gefactureerd.

Periodiek kunnen van abonnementen orders in KOMAS/Factuur worden gemaakt, waarvan dan in principe direct facturen kunnen worden gemaakt.

Orders maken van abonnementen

Bij het maken van orders van een abonnement worden automatisch een aantal variabele gegevens gevuld, waaronder de termijn waarover wordt gefactureerd.

Facturen kunnen in KOMAS/Factuur sinds 1 januari 2010 ook via mail worden verstuurd, waarbij de factuur als PDF-bestand als bijlage bij de mail wordt verstuurd.

Per relatie kan worden vastgelegd of een factuur al dan niet via mail mag worden verstuurd.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeori├źnteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  cloudkey@nicogram.nl
 • Adres:
  Lekdijk 177
  2957 CG Nw-Lekkerland
  Nederland